Aparat dentar autoligaturant

Un zâmbet mai larg și mai frumos, într-un timp mai scurt

Acesta este un sistem de ortodonție care utilizează tehnologia fără ligaturi pentru a deplasa și alinia dinții pacienților. Reprezintă cel mai modern tratament ortodontic cu brackeți, care reduce disconfortul, timpul petrecut în clinică și perioada de purtare.

Avantajele unui aparat dentar autoligaturant

Mai puține vizite la dentist

Aparatul autoligaturant are brackeți care se ajustează singuri. De aceea, nu este nevoie de atât de multe controale periodice la dentist pentru ajustarea aparatului, pe măsură ce dinții se așază în poziția corectă.

Igienă dentară îmbunătățită

Cu acest aparat ortodontic, este mult mai ușor să cureți dinții și să îi menții sănătoși. Aparatele tradiționale au inele elastice în care mâncarea se prinde ușor și permit apariția plăcii bacteriene, în timp ce dispozitivul autoligaturant nu are aceste inele elastice, astfel că poți avea o igienă dentară mai bună.

Rezultate rapide

Conform unui studiu realizat de Colgate, cu aparatul autoligaturant obții rezultate cu până la 7.2 luni mai rapid decât cu unul tradițional.

Confort sporit

Aparatul dentar autoligaturant are dimensiuni mai mici decât un dispozitiv ortodontic clasic, ceea ce îl face mai confortabil pentru pacienți.

Prin ce este Damon diferit?

Aparatul dentar autoligaturant are un principiu de funcționare diferit, cu un sistem glisant al arcului în locul modulelor elastice, ceea ce înseamnă că vei simți o presiune mai mică la nivelul dinților. Poți opta pentru brackeți metalici sau transparenți care fac ca dispozitivul să fie foarte greu de observat.

Ce probleme dentare
poți corecta cu aparatul dentar Damon?

01

Dinți înghesuiți

02

Dinți spațiați

03

Ocluzie inversă

04

Ocluzie încrucișată

05

Supraacoperire

06

Ocluzie deschisă

Cât costă un aparat dentar autoligaturant?

Aparat dentar Damon Clear / arcadă

6600 LEI

Aparat dentar Damon Q / arcadă

5500 LEI

Control cu schimbare de arc/ arcadă

250 LEI

Control cu schimbare de arc fizionomic / arcadă

270 LEI

Control simplu arcadă

200 LEI

Relipire bracket tub nou

150 LEI

Îndepărtare aparat/arcadă

200 LEI

Întrebări frecvente

1. Este mai puțin dureros tratamentul cu dispozitivul autoligaturant?

Mulți pacienți raportează disconfort redus și presiuni mai mici, comparativ cu aparatele dentare tradiționale. Cu toate acestea, fiecare pacient este unic, iar experiența poate varia.

2. Cât de des trebuie să merg la control?

În general, vizitele sunt programate la interval de 6-10 săptămâni, dar frecvența poate varia în funcție de necesitățile individuale ale pacientului.

3. Cât timp va trebui să port aparatul?

Durata tratamentului variază în funcție de complexitatea cazului. Totuși, în unele cazuri, tratamentulpoate fi mai rapid decât cu aparatele tradiționale.

4. Pot purta aparat dentar autoligaturant dacă sunt adult?

Da, tratamentul este adecvat atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți.

5. Cum se îngrijesc dinții?

La fel ca în cazul oricărui alt aparat dentar, este esențial să periezi bine dinții, să folosești dușul bucal, periuțe dentare clasice și interdentare și să eviți anumite alimente care pot deteriora aparatul.

Nu lăsa problemele dentare să îți afecteze zâmbetul și viața personală! Vino la clinica de top Northo și beneficiază de un tratament ortodontic profesional, care garantează rezultate satisfăcătoare!