Aparat dentar
Invisalign®

Alege să zâmbești ca o vedetă si vino la Northo, prima clinică de ortodonție din România cu o certificare Invisalign Diamond.

Doctorii Northo au tratat peste 10.000 de pacienți, iar atât în anul 2022, cât și în 2023, în clinica noastră s-au realizat 10% dintre tratamentele cu Invisalign din România.

Tehnologia Invisalign®

Acesta este primul aparat dentar lansat pe piață creat sub formă de gutiere transparente și detașabile, acum 25 de ani. După mulți ani de cercetare și dezvoltare, Align Technology a inventat propriul material, realizat dintr-o rășină lichidă. Acesta se numește SmartTrack și este transparent, flexibil, puternic și, în același timp, subțire. SmartTrack reușeste să exercite o forță controlată și constantă pe întreaga suprafață dentară, pentru a deplasa, în timp, dinții.

Alte materiale de aliniere folosite pentru aparatele dentare exercită o forță inițială mai mare, provocând un disconfort crescut pacientului și chiar durere, dar, ulterior, forța exercitată asupra dinților scade, făcându-le mai puțin eficiente. SmartTrack are un alt mod de funcționare. Acest material exercită inițial o forță mai mică asupra dinților, ceea ce previne apariția durerii, forță pe care o păstrează constantă, pe o perioadă de două săptămâni, menținând presiunea necesară pentru a deplasa dinții conform planului de tratament.

Astfel, aparatul dentar Invisalign este mai confortabil și mai blând, datorită materialului din care este realizat, fiind, în același timp, și extrem de eficient, astfel încât să scurteze timpul necesar de tratament și să distribuie optim forțele exercitate, pentru a obține alinierea corectă a dinților.

Indiferent de anomaliile dentare și a diagnosticului ortodontic, planul de tratament Invisalign este 100% personalizat și adaptat nevoilor tale.

Tipuri de aparat dentar Invisalign

Gutiere Invisalign® Comprehensive

Sunt adaptate pentru toate tipurile de anomalii dentare, inclusiv pentru anomaliile severe, și necesită o durată de purtare de aproximativ 12-30 de luni.

Tratamentul include:

 • Consultație;
 • Plan de tratament ortodontic complet digitalizat;
 • Set de gutiere pentru 2 arcade (numărul gutierelor diferă în funcție de dificultatea cazului);
 • Controale periodice în cabinet;
 • Garanție pentru ajustări suplimentare timp de 5 ani;
 • Posibilitatea de a plăti tratamentul în 3-6 tranșe.

Aparat dentar Invisalign – preț total: 4700 EURO

Gutiere Invisalign® Moderate

Este o nouă opțiune de tratament, lansată de Align Technology, destinată pacienților cu anomalii dentare moderate spre complexe.

Acest tratament este extrem de avantajos din punct de vedere financiar și are o durată de aproximativ 24 de luni.

Tratamentul include:

 • Consultație;
 • Plan de tratament ortodontic complet digitalizat;
 • Seturi de gutiere Invisalign pentru 2 arcade (3 seturi – maximum 20 de gutiere pe toată durata tratamentului);
 • Controale periodice în cabinet;
 • Garanție pentru ajustări suplimentare timp de 2 ani;
 • Posibilitatea de a plăti tratamentul în 3-6 tranșe.

Aparat Invisalign – preț total: 4000 EURO

Gutiere Invisalign® Lite

Tratamentul cu aparat dentar Invisalign Lite este special conceput și adaptat pentru cazurile simple și moderate presupune o durată de purtare de aproximativ 4-12 luni.

Tratamentul include:

 • Consultație;
 • Plan de tratament ortodontic complet digitalizat;
 • Set de gutiere Invisalign pentru 2 arcade (3 seturi – 12 gutiere pe toată durata tratamentului);
 • Controale periodice în cabinet;
 • Garanție care acoperă 3 seturi de gutiere;
 • Posibilitatea de a plăti tratamentul în 3-6 tranșe.

Gutiere Invisalign – preț total: 3700 EURO

Gutiere Invisalign® EXPRESS

Aparatul dentar Invisalign Express este ideal pentru cei care au avut deja un tratament ortodontic și, din cauza nerespectării programului de contenție, au nevoie de mici ajustări ale poziției dinților. Durata tratamentului este de maximum 2-3 luni.

 

Tratamentul include:

 • Consultație;
 • Plan de tratament ortodontic complet digitalizat;
 • Set de gutiere Invisalign pentru 2 arcade (7 gutiere pe toată durata tratamentului);
 • Controale periodice în cabinet.

Aparat dentar Invisalign – preț total 1800 EURO

Invisalign - aparat dentar pentru copii și adolescenți

Invisalign First si Teen - avantaje

Cele mai discrete aparate dentare

Invisalign First și Teen sunt practic invizibile, asa ca nimeni nu va observa atunci când sunt purtate.

Detașabile

Copilul tău își poate scoate aparatul pentru a se bucura de alimentele și băuturile preferate și, cel mai important, pentru a efectua periajul regulat.

Rutina de igienizare foarte simplă

Periajul se realizează cu periuța de dinți obișnuită și se completează cu ața dentară, cele două aparate dentare permițând, astfel, menținerea obiceiurilor de igienizare a dinților.

Fără restricții alimentare

Gutierele se îndepărtează în timpul meselor, ceea ce înseamnă că nu trebuie schimbate obiceiurile alimentare ale copilului/adolescentului.

Eficiente

Cu Invisalign First și Teen, părinții se pot bucura de beneficiile tratamentului ortodontic timpuriu asupra danturii copiilor și adolescenților.

Monitorizare 100% digitală

Evoluția tratamentului ortodontic poate fi urmărită utilizând aplicația mobilă special creată cu acest scop.

De ce copilul tău trebuie să înceapă tratamentul ortodontic precoce?

Prin alegerea acestui tip de tratament, susții dezvoltarea armonioasă a danturii copilului tău și îl ajuți să obțină o mușcătură funcțională. Tratamentul ortodontic precoce poate preveni sau reduce problemele care se pot agrava sau se pot dezvolta mai târziu. De exemplu, tratamentul cu gutiera Invisalign First cuprinde 2 etape: una în perioada dentiției mixte și cea de-a doua după venirea tuturor dinților definitivi pe arcadă.

Avantajele oferite de tratamentul precoce:

 • Creează spațiu pentru dinții înghesuiți sau care urmează să crească;
 • Ajută la alinierea dinților și ușurează, astfel, periajul;
 • Corectează mușcătura incorectă care poate uza dinții, afecta gingiile sau răni cerul gurii;
 • Previne uzura neuniformă a dinților;
 • Reduce riscul de deteriorare a dinților frontali proeminenți.

Acceptarea tratamentului cu aparat dentar Invisalign și succesul acestuia

“Ce se întâmplă în cazul în care copilul meu nu poartă suficient aparatul?” – este întrebarea aflată pe buzele multor părinți. Dacă și tu îți faci griji în această privință, trebuie să știi că aproape 90% dintre medici sunt de acord că majoritatea pacienților tineri respectă indicațiile pentru purtarea aparatului dentar Invisalign. Prețuri? In clinica Northo sunt avantajoase!

În plus, gutierele Invisalign First au indicatori de complianță încorporați, astfel încât și tu și medicul ortodont veți ști când copilul nu le poartă.

Retainerii Vivera™



Cel mai simplu, mai comod și mai eficient mod de a păstra zâmbetul

Gutierele Vivera pot fi create prin trimiterea unei scanări intraorale sau a unei amprente PVS sau din etapa finală de planificare a tratamentului ClinCheck®. Când se comandă un dispozitiv Vivera, o înregistrare digitală este păstrată în dosar, astfel încât comenzile repetate să fie mai rapide și mai ușoare.

Medicii preferă gutierele Vivera în detrimentul gutierelor produse în casă și ale celor fabricate în laborator, în ceea ce privește menținerea dinților în poziție și satisfacția pacientului.

Etape tratament cu gutiera Invisalign®

01

60 min

Consultație

In cadrul consultației, se va face evaluarea clinică a situației tale, dosarul ortodontic (poze intra/extra orale, radiografii, cefalometrie), scanarea și planul digital de tratament.
Doctorul ortodont va crea un model 3D al dinților tăi cu iTero Element - un scaner digital de top de la producătorii Invisalign. Procedura este simplă, rapidă și nu îți creează nicio senzație de disconfort. În plus, poți vizualiza cum va arăta la final zâmbetul tău.

02

2 săptămâni

Comandarea aparatului dentar

Cu ajutorul softului ClinCheck, medicul ortodont va face alinierile necesare pentru ca dinții tăi să fie perfect drepți și va crea un model 100% personalizat de aparat dentar Invisalign la prețuri fără concurență. Aparatul este produs în SUA, iar realizarea lui durează 2 săptămâni.

03

8-10 săptămâni

Controale periodice

Periodic, medicul ortodont va monitoriza evoluția alinierilor dentare și se va asigura că dinții tăi se îndreaptă conform planificării. Controalele periodice durează doar câteva minute. Se vor face poze intra/extra orale de control.

04

Pe durata tratamentului

Verificarea evoluției zâmbetului

De câte ori dorești, în timpul tratamentului, poți verifica evoluția zâmbetului tău prin aplicația My Invisalign.

05

În mai puțin de 6 luni

Vei avea un zâmbet nou

În câteva luni, schimbările sunt evidente, Tratamentrul Invisalign este compus din etapa principală (în care se rezolvă majoritatea problemelor) și etape ulterioare de finisare. Medicul ortodont se va asigura că tu ai zâmbetul pe care ți l-ai dorit. De asemenea, trebuie să știi că îndepărtarea aparatului dentar se realizează extrem de simplu.

06

Menține rezultatul

Păstrează-ți zâmbetul

După încheierea tratamentului, vei primi un aparat de contenție, adică o gutieră din plastic, transparentă. Aceasta te va ajuta să-ți păstrezi dinții aliniați. O poți purta noaptea sau cel puțin 8 ore pe zi. Sistemul Invisalign are gutierele de contenție Vivera (3 gutiere sus si 3 jos), astfel încât, dacă le pierzi, să ai backup.

De ce sa alegi Northo?

Acum că ai aflat avantajele, etapele tratamentului cu gutiera Invisalign, prețuri și alte detalii importante, trebuie să știi motivele pentru care ar trebui să alegi clinica noastră.

Northo este prima clinică din România care a dobândit o certificare Invisalign Diamond. Ce înseamnă aceasta certificare? Înseamnă că medicii Northo au realizat cele mai multe tratamente de acest tip din România și au avut cele mai bune rezultate.

În plus, dacă vei deveni pacientul clinicii noastre, nu vei fi pus pe drumuri pentru realizarea radiografiilor și a altor investigații, pentru că vei putea să le efectuezi aici.

Totodată, despre Northo trebuie să știi că este prima clinică din România complet digitalizată. Pacienții noștri petrec un timp minim pentru stabilirea diagnosticului precis și a planului de tratament. Toate investigațiile sunt complet digitalizate și este necesară o singură ședință, care durează aproximativ o oră.

Mai mult decât atât, pentru tratamentul cu gutiera Invisalign, prețurile sunt avantajoase. Northo le oferă pacienților un sistem prietenos de reduceri și posibilitatea de a plăti tratamentele în rate. Așadar, dacă ai nevoie de aparatul Invisalign, prețurile nu ar trebui să reprezinte un obstacol, deoarece poți achita treptat costul tratamentului.

Ce probleme dentare poți
corecta cu aparatul dentar Invisalign®?

01

Dinți înghesuiți

02

Dinți spațiați

03

Ocluzie inversă

04

Ocluzie încrucișată

05

Supraacoperire

06

Ocluzie deschisă

Rezultatele tratamentului cu Invisalign (aparat dentar)

Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După
Înainte După

Invisalign prețuri - Cât costă aparatul dentar Invisalign®?

Aparatul
COMPREHENSIVE (full)

4700 EURO

Aparatul COMPREHENSIVE (parțial)

2350 EURO

Aparatul Invisalign Moderate

4000 EURO

Aparatul LITE (full)

3700 EURO

Aparatul LITE (parțial)

1850 EURO

Aparatul EXPRESS (full)

1800 EURO

Aparatul FIRST pentru copii
(2 etape)

4700 EURO

Aparatul TEEN pentru adolescenți (full)

4700 EURO

Aparatul TEEN (lite)

3700 EURO

Gutiere contenție Vivera

800 EURO

Simulare tratament
(deductibil din prețul aparatului)

300 EURO

Comandă set suplimentar alignere

50 EURO