Aparat dentar

Aparat dentar

Aspectul fizic nu mai este doar un etalon de frumusețe, ci este o caracteristică esențială care ne influențează starea de sănătate fizică și  mentală. Felul în care arată dantura noastră influențează nu doar aspectul, care poate contribui la o stare psihică bună, ci își pune amprenta și asupra sănătății fizice.

Starea danturii ne „dictează” în mod direct starea de sănătate fizică și psihică. Din acest motiv, tratamentele dentare nu mai sunt privite doar ca un moft prin care dorești să atingi un anumit standard de frumusețe. În prezent, urmarea unui tratament cu aparat dentar a devenit vital pentru asigurarea unei stări de bine complete, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Aparatele ortodontice au devenit tot mai populare în ultimii ani, datorită înțelegerii crescute a importanței unei danturi aliniate corect. Acestea funcționează prin aplicarea unei presiuni constante asupra dinților, îndreptându-i treptat în poziția dorită. Deși mulți oameni aleg să le poarte din motive pur estetice, alinierea corectă a dinților are și beneficii semnificative pentru sănătatea orală. Dinții strâmbi sau înghesuiți pot face dificil periajul și folosirea aței dentare, crescând riscul de carii sau de boli ale gingiilor.

Cu toate acestea, înainte de a lua decizia de a apela la acest tratament cu aparat ortodontic, este esențială o consultație a unui specialist pentru a determina necesitatea și tipurile de aparate dentare potrivite pentru tine.

În zilele noastre, când aspectul estetic ocupă un loc central în societate, un zâmbet frumos poate adăuga încredere de sine și poate influența pozitiv percepțiile celor din jur.

Aprecierile primite pentru aspectul dinților te pot ajuta să îți întărești încrederea în tine, astfel încât să reușești să depășești inhibiția de a vorbi în fața unor necunoscuți. O dantură care nu este aliniată corespunzător poate cauza și probleme de vorbire, din cauza emisiei incorecte a sunetelor. Odată urmat un tratament cu aparat dentar (în București), poți scăpa de această problemă și poți să elimini un obstacol important care contribuia la creșterea anxietății de a vorbi în public, de exemplu. Facilitarea unei dicții bune te va ajuta, de asemenea, să îți crești încrederea în tine și să nu te mai retragi din proiecte care te-ar putea ajuta să evoluezi profesional. Purtarea unui aparat dentar are implicații pe toate planurile și la toate nivelurile: profesional, personal și tot ce ține de sănătatea întregului organism.

Tipuri de aparat dentar – București, Clinica Northo

În clinica noastră, pacienții au la dispoziție mai multe variante de tratamente, de la cele fixe, mobile, până la aparatele ortodontice invizibile. Oferim numai soluții moderne, tratamente efectuate cu ajutorul tehnologiei avansate, astfel încât să ai parte de o experiență cât mai plăcută.

Fiecare dintre aceste tipuri de aparate dentare are beneficiile lui și poate contribui la obținerea unei danturi sănătoase. Pentru a identifica modelul de dispozitiv dentar potrivit pentru tine, tot ce trebuie să faci este să programezi o consultație la unul dintre specialiștii clinicii noastre. În urma consultului pentru aparat ortodontic, vei beneficia de o evaluare complexă, pe baza căreia ortodontul îți va putea recomanda tipul de aparat dentar potrivit nevoilor și obiectivelor tale. Pe parcursul evaluării, medicul ortodont va ține cont de numeroase aspecte, pornind de la problemele de sănătate dentară până la satisfacerea nevoilor profesionale. De exemplu, dacă ești o persoană care desfășoară o activitate în care aspectul fizic contează foarte mult, atunci, cel mai probabil ortodontul îți va recomanda un tratament cu un aparat dentar invizibil. Astfel, gutierele invizibile te vor ajuta să îți îndrepți dinții, fără să te împiedice astfel încât să îți pui cariera pe pauză. Vei putea să îți onorezi în continuare îndatoririle profesionale, fără să-ți fie afectate aparițiile publice.

Din categoria aparatelor fixe, poți beneficia de:
Aparat dentar metalic

Aparat dentar metalic

Cel mai economic tip de aparat dentar. Se personalizează cu elastice colorate care au rolul de a menține arcul legat de bracket.
Aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic

Aparatul fix ceramic funcționează pe aceleași principii ca un dispozitiv ortodontic tradițional din metal, cu diferența că este construit din materiale ceramice, oferind un avantaj estetic.
Aparat dentar safir fix

Aparat dentar safir fix

Aparat dentar cu brackeți transparenți, din Safir, care se montează pe partea exterioară a dinților. Având brackeții transparenți, acest tip de aparat dentar este foarte discret, aproape invizibil celor din jur.
Aparatele invizibile pot consta fie în gutiere detașabile, fie în brackeți aplicați pe partea linguală a dinților. La Northo, poți alege între:
Aparat dentar Invisalign®

Aparat dentar Invisalign®

Cel mai performant aparat dentar invizibil din lume. Gutiere transparente, realizate în SUA cu ajutorul unui soft. Invisalign® este 100% personalizat, confortabil, fără restricții alimentare și aproape imposibil de observat.
Aparat dentar Spark®

Aparat dentar Spark®

Aparatul dentar Spark Clear Aligners, produs de compania americană Ormco - lider de piață în ortodonție la nivel mondial - este unul dintre cele mai avansate sisteme de îndreptare a dinților prin gutiere transparente și detașabile.
Aparat dentar Incognito™

Aparat dentar Incognito™

Aparat dentar care se montează pe partea interioară a dinților, care este realizat pe baza amprentei dentare preluate în mod digital. Are brackeți realizați din aur și este cel mai popular aparat dentar lingual din SUA și Europa.

Ce beneficii aduce un aparat dentar (București, Northo)?

Un tratament cu aparat ortodontic are numeroase beneficii pentru utilizatori. În urma unui astfel de plan, te vei putea bucura de:

  • Corectarea alinierii dinților – Tratamentul poate redresa dinții strâmbi sau înghesuiți, oferind un zâmbet mai estetic și armonios. Fie ca alegi aparate dentare clasice, fie alignere invizibile, tehnologia a evoluat extrem de mult în ultimii ani, astfel încât pot fi corectate și cele mai complexe probleme dentare.
  • Îmbunătățirea ocluziei Aparatele ortodontice pot corecta mușcătura incorectă sau problemele de ocluzie. Un aspect important de menționat este că o ocluzie corectă nu doar că îmbunătățește estetica facială, ci și funcționalitatea masticatorie. O ocluzie necorespunzătoare poate duce la o serie de probleme, cum ar fi disfuncția articulației temporomandibulare (ATM), dureri de cap și chiar probleme digestive cauzate de o masticație ineficientă. Corectarea acestor anomalii prin utilizarea unor aparate dentare ortodontice nu este doar o chestiune estetică, ci și una de sănătate.
  • Facilitarea igienei orale Dinții drepți sunt mai ușor de curățat, ceea ce reduce semnificativ riscul de apariție a cariilor dentare și a diverselor boli gingivale. Atunci când dinții sunt aliniați corect, periuța de dinți poate ajunge mai ușor la toate suprafețele dentare, astfel încât să faciliteze îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare. În contrast, dinții strâmbi sau înghesuiți pot crea zone greu accesibile, unde placa bacteriană se acumulează, ceea ce crește riscul de dezvoltare a cariilor. Aceste carii pot duce la disconfort, durere și chiar necesitatea unor tratamente dentare mai complexe. De asemenea, o igienă orală deficitară este strâns legată de boli gingivale, care pot provoca inflamații și sângerări, iar în cazuri severe, pot conduce la pierderea dinților.
  • Reducerea uzurii dinților Dacă dinții nu sunt aliniați corect, există riscul să se uzeze prematur, din cauza forțelor excesive, dezvoltate de mușchii aflați în dezechilibru. Atunci când dinții nu sunt aliniați corect, pot apărea zone de contact necorespunzătoare între aceștia. Acest lucru duce la frecarea excesivă, ceea ce se poate concretiza într-o uzură prematură a smalțului dentar. Uzura prematură a dinților poate provoca nu doar sensibilitate dentară, ci și probleme mai grave, cum ar fi carii sau fracturi dentare. Este important ca o persoană să fie conștientă de starea de aliniere a dinților săi. Dacă observi semne de uzură, cum ar fi margini ascuțite pe dinți sau disconfort în timpul mâncatului, ar trebui să consulți un specialist.
  • Beneficii fonetice Alinierea corectă a dinților poate ajuta, în unele cazuri, la claritatea vorbirii și la pronunție. Atunci când dinții sunt așezați într-o poziție optimă, acest lucru facilitează un flux de aer mai uniform și o articulare mai precisă a sunetelor. Astfel, persoanele cu o mușcătură corectă pot pronunța cuvintele mai clar, ceea ce reduce riscul de confuzii sau de dificultăți de comunicare.

Încredere în sine Având un zâmbet frumos și drept, mulți pacienți experimentează o creștere a încrederii în sine, ceea ce poate avea efecte pozitive în multe aspecte ale vieții lor. Un zâmbet sănătos nu doar că atrage atenția pozitivă, ci influențează și modul în care interacționăm cu ceilalți. Persoanele care se simt bine cu aspectul lor dentar sunt adesea mai deschise, mai sociabile și mai predispuse să participe la activități sociale. Aceasta nu doar că îmbunătățește relațiile interumane, dar poate avea și un impact semnificativ asupra carierei, deoarece facilitează networking-ul și colaborarea profesională.

Etapele tratamentului cu aparat dentar

Tratamentul cu aparate dentare (ortodontice) este un proces complex care constă în mai multe etape, fiecare cu un rol esențial în obținerea unui zâmbet sănătos și estetic. Iată principalele etape ale acestui tratament:

Prima consultație. Pacientul se prezintă la ortodont pentru o evaluare inițială. În această etapă, medicul va examina dantura sa pentru a determina necesitatea tratamentului. Dacă ești în cautarea unui aparat dentar în București, Northo este gata să te ajute! 

Planificarea tratamentului este parte integrată a primei consultații. bazat pe informațiile colectate prin radiografii și amprenta dentară digitala si cefalometria (masuratori speciale pe radiografii). Ortodontul elaborează un plan detaliat care va specifica tipurile de aparat dentar recomandate, durata tratamentului și alte detalii specifice.

Pregătirea pacientului pentru inserarea aparatului. Constă în igienizarea profesională (detartraj, airflow) și rezolvarea tuturor leziunilor carioase sau a altor probleme ale dinților.

Aplicarea aparatului ortodontic. În această etapă, aparatul este fixat pe dinți. Acest proces poate dura 30-45 minute, în funcție de complexitatea cazului.

Ajustările periodice. Pacientul va trebui să revină la clinica ortodontică la intervale regulate (de obicei o dată pe lună sau la câteva săptămâni) pentru ajustarea aparatului, astfel încât dinții să se miște în direcția dorită.

Etapa de îndepărtare. Odată ce obiectivele tratamentului au fost atinse, aparatul ortodontic este îndepărtat. 

Aparatul de retenție. După îndepărtarea aparatului, majoritatea pacienților vor trebui să poarte un aparat de retenție pentru a menține dinții în noua lor poziție. Acesta poate fi fix sau mobil, în funcție de recomandările ortodontului.

Întrebări frecvente despre aparatul ortodontic

1. Cine poate apela la tratamentul cu aparate dentare?

Un astfel de tratament este recomandat oricui are nevoie de corectarea poziției dinților sau a ocluziei dentare. Tratamentul cu aparate dentare este recomandat atât copiilor, cât și adulților, indiferent de vârstă. De fapt, mulți specialiști în ortodonție susțin că, datorită progreselor tehnologice, adulții pot beneficia de aparate ortodontice la fel de eficient ca și copiii. Aceasta include persoane care se confruntă cu probleme precum dinți înghesuiți, spații între dinți, malocluzii sau anomalii ale maxilarelor. Consultarea unui ortodont din cadrul clinicii Northo este esențială pentru a determina cel mai potrivit tip de aparat dentar și pentru a stabili un plan de tratament personalizat.

2. Aparatele ortodontice cauzează durere?

Aparatul ortodontic poate cauza un anumit grad de disconfort sau sensibilitate, în special imediat după ce este plasat sau ajustat. Această durere este, de obicei, temporară și apare din cauza presiunii exercitate asupra dinților și gingiilor pentru a-i alinia corect.

În primele zile după instalarea unui aparat dentar ortodontic sau după o ajustare, este posibil să simți o senzație de apăsare sau disconfort în zona dinților. Aceasta se datorează mișcărilor pe care aparatul le induce, care, deși necesare pentru corectarea poziției dinților, pot provoca o reacție temporară din partea țesuturilor orale.

Pentru a ameliora disconfortul, este recomandat să consumi alimente moi și să eviți alimentele dure sau lipicioase. De asemenea, medicul ortodont poate sugera utilizarea analgezicelor, pentru a reduce durerea. Pe lângă acestea, menținerea unei igiene orale riguroase este esențială pentru a preveni iritațiile gingiilor și a reduce disconfortul general.

3. Cum îngrijesc corect aparatul ortodontic?

Este esențial să periezi dinții după fiecare masă, să utilizezi ață dentară și să eviți alimentele prea tari sau lipicioase. Folosește o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți cu fluor. Asigură-te că periezi nu doar dinții, ci și aparatul ortodontic. O tehnică de periaj adecvată ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare. Ața dentară este foarte importantă, deoarece poate curăța zonele din jurul bracket-urilor și firului ortodontic, unde periuța de dinți nu poate ajunge. Alege o ață dentară specială pentru purtătorii de aparat ortodontic sau utilizează un dispozitiv de ață dentară care face acest proces mai ușor. Anumite alimente pot afecta aparatul ortodontic. Evită alimentele foarte tari, cum ar fi nucile sau popcornul, care pot provoca desprinderea bracket-urilor. De asemenea, fii atent la alimentele lipicioase, cum ar fi caramelele sau guma de mestecat, care se pot prinde de aparat. Asigură-te că te prezinți la controalele programate cu ortodontul. Aceste vizite sunt esențiale pentru ajustarea aparatului și monitorizarea progresului tratamentului.

4. Cum aleg cea mai bună clinică pentru tratamentul cu aparat dentar București?

Alegerea celui mai bun cabinet se bazează pe recomandări, experiența medicului ortodont, echipamentele moderne și profesionalismul echipei. Te aștepăm la Northo pentru a te convinge că suntem cea mai potrivită clinică! 

La noi, accentul este pus pe comunicarea cu pacienții. Este esențial să înțelegem așteptările și temerile fiecăruia, astfel încât să putem oferi soluții personalizate. Ne asigurăm că fiecare persoană care ne trece pragul se simte ca acasă, scapă de emoții și este tratată cu profesionalism, astfel încât întreaga experiență cu tratamentul ortodontic să fie una plăcută. 

Pentru un plus de confort, clinica noastră este amenajată într-un stil modern și primitor, ceea ce creează o atmosferă relaxantă. 

Ce ne diferențiază cu adevărat este echipa noastră de profesioniști si tehnologia performantă. Fiecare membru al echipei Northo este dedicat, pasionat și pregătit să ofere cele mai bune servicii, indiferent de complexitatea cazului. Avem unitate de radiologie internă, studio foto, 3 scannere, articulator digital Modjaw 4D, imprimantă 3D, Laser Waterlase și EMS (tehnologie elvețiană pentru igienizarea dinților).

5. Cât de importantă este relația ortodont - pacient pentru succesul tratamentului cu aparat dentar (ortodontic)?

Relația dintre ortodont și pacient este esențială pentru succesul tratamentului cu aparat ortodontic. O conexiune solidă bazată pe încredere, comunicare deschisă și colaborare poate face o diferență semnificativă în experiența pacientului și în rezultatele obținute. Încrederea este fundamentul oricărei relații de succes, iar în cazul ortodonției, aceasta devine și mai importantă. Pacienții trebuie să aibă încredere că ortodontul are cunoștințele și abilitățile necesare pentru a le îmbunătăți sănătatea dentară. La rândul său, ortodonții din cadrul clinicii noastre sunt atenți la nevoile pacienților. Aceștia îi ascultă și iau în considerare nevoile și dorințele fiecărui pacient. Această încredere contribuie la crearea unui mediu în care pacienții se simt confortabil să discute despre temerile și așteptările lor. 

O comunicare eficientă între ortodont și pacient este esențială pentru a asigura un tratament de succes. Pacienții sunt constant informați despre opțiunile de tratament disponibile, costurile asociate și etapele tratamentului cu aparat dentar. Ortodontul explică clar fiecare pas al tratamentului, răspunde la întrebările pacienților și le oferă sfaturi privind igiena orală și îngrijirea aparatelor dentare. O comunicare deschisă ajută la reducerea anxietății și la stabilirea unor așteptări realiste ale planului de tratament cu aparate dentare (în București).

Ortodontul manifestă empatie față de preocupările și temerile pacienților. Înțelegerea că fiecare pacient are o experiență unică și poate avea anxietăți legate de tratament este esențială pentru membrii echipei Northo. Din acest motiv, medicii noștrii ascultă cu atenție și răspund cu răbdare la întrebările pacienților, ceea ce contribuie la crearea unui mediu mai puțin intimidant.

Relația ortodont – pacient nu se încheie odată cu finalizarea tratamentului cu aparat dentar. Pacienții clinicii Northo beneficiază de suport continuu și monitorizare post -tratament. Acestea sunt cruciale pentru menținerea rezultatelor obținute. Faptul că pacienții știu că ortodontul lor este disponibil pentru întrebări sau eventuale probleme care ar putea apărea după îndepărtarea aparatului dentar, sunt mai relaxați și se simt mai încrezători în rezultatele tratamentului urmat. Acest tip de îngrijire arată angajamentul ortodonților noștri față de bunăstarea pacienților pe termen lung.

Relația dintre ortodont și pacient este un aspect fundamental în cadrul tratamentului cu aparat ortodontic oferit de specialiștii din cadrul clinicii Northo. Prin construirea unei relații bazate pe încredere, comunicare deschisă, empatie și suport continuu, ortodonții noștri facilitează o experiență pozitivă pentru pacienți. Acest lucru nu doar că îmbunătățește satisfacția pacientului, ci contribuie și la obținerea unor rezultate excelente în tratamentele ortodontice.

Te așteptăm cu drag să descoperi diferența pe care o facem în viața pacienților noștri! Oferă-ne ocazia să îți demonstrăm că putem face diferența și în viața ta și că suntem ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți viața atât din punct de vedere al sănătății, cât și la nivel personal și profesional.

Invisalign prețuri - Cât costă aparatul dentar Invisalign®?

Aparatul
COMPREHENSIVE (full)

5000 EURO

Aparatul COMPREHENSIVE (parțial)

2500 EURO

Aparatul Invisalign Moderate

4600 EURO

Aparatul LITE (full)

4000 EURO

Aparatul LITE (parțial)

2000 EURO

Aparatul EXPRESS (full)

2000 EURO

Aparatul FIRST pentru copii
(2 etape)

5000 EURO

Aparatul TEEN pentru adolescenți (full)

5000 EURO

Aparatul TEEN (lite)

4000 EURO

Gutiere contenție Vivera

800 EURO

Simulare tratament
(deductibil din prețul aparatului)

300 EURO

Comandă set suplimentar alignere

50 EURO

Cât costă un aparat dentar fix metalic?

Aparat metalic / arcadă

5000 LEI

Aparat metalic parțial (pentru dentiție mixtă) / arcadă

2700 LEI

Control cu schimbare de arc / arcadă

250 LEI

Control cu schimbare de arc fizionomic / arcadă

270 LEI

Control simplu

200 LEI

Relipire bracket / tub nou

150 LEI

Îndepărtare aparat / arcadă

200 LEI

Cât costă un aparat dentar ceramic?

Aparat ceramic / arcadă

5000 LEI

Aparat ceramic parțial (pentru dentiție mixtă) / arcadă

3000 LEI

Control cu schimbare de arc / arcadă

200 LEI

Control cu schimbare de arc fizionomic / arcadă

220 LEI

Control simplu

200 LEI

Relipire bracket / tub

100 LEI

Relipire bracket / tub nou

150 LEI

Îndepărtare aparat / arcadă

200 LEI

Cât costă un aparat dentar Safir?

Aparat fix safir / arcadă

5500 LEI

Control cu schimbare de arc / arcadă

200 LEI

Control cu schimbare de arc fizionomic / arcadă

220 LEI

Control simplu

150 LEI

Relipire bracket / tub

100 LEI

Relipire bracket / tub nou

150 LEI

Îndepărtare aparat / arcadă

200 LEI

Cât costă un aparat dentar autoligaturant?

Aparat dentar Damon Clear / arcadă

6600 LEI

Aparat dentar Damon Q / arcadă

5500 LEI

Control cu schimbare de arc/ arcadă

250 LEI

Control cu schimbare de arc fizionomic / arcadă

270 LEI

Control simplu arcadă

200 LEI

Relipire bracket tub nou

150 LEI

Îndepărtare aparat/arcadă

200 LEI

Cât costă un dispozitiv de contenție?

Retainer colat în cabinet

700 LEI

Retainer confecționat
în laborator

800 LEI

Gutieră de contenție

750 LEI

Gutieră de repoziționare dentară

900 LEI

Positioner

800 LEI

Gutieră printată

800 LEI

Gutieră de albire

750 LEI

Cât costă un aparat dentar copii?

Disjunctor

3000 LEI

Invisalign First (prima etapa 6-10 ani)

12500 LEI

Invisalign First (2 etape)

23500 LEI

Control disjunctor

200 LEI

Arc lingual

1000 LEI

Control arc lingual

200 LEI

Aparat Nance

1200 LEI

Control aparat Nance

200 LEI

Arc transpalatinal

1000 LEI

Scut lingual

1000 LEI

Trainer dentar

1000 LEI

Control scut lingual / Control arc transpalatinal

200 LEI