Gutiere - aparat dentar
Spark®

Într-o lume în care primele impresii contează mai mult decât oricând, aspectul fizic a devenit un factor esențial în modul în care ne percepem și suntem percepuți de către ceilalți. În era rețelelor sociale, unde o imagine poate strânge mii de aprecieri în doar câteva secunde, aspectul fizic a devenit o monedă de schimb socială. Și în acest peisaj al aparențelor, dantura joacă un rol principal.
Un zâmbet frumos, cu dinți albi și aliniați, nu numai că inspiră încredere și simpatie, dar este adesea asociat cu sănătatea, bunăstarea și profesionalismul.
În era tehnologiei și inovației, metodele de îngrijire și corectare dentară au avansat în mod spectaculos, îmbunătățind experiența pacienților și oferind soluții eficiente pentru zâmbete perfecte.

Aparatul dentar Spark Clear Aligners, produs de compania americană Ormco – lider de piață în ortodonție la nivel mondial – este unul dintre cele mai avansate și tehnologizate sisteme de îndreptare a dinților prin gutiere transparente și detașabile. Aceste gutiere 100% personalizate și digitalizate sunt create pentru a satisface nevoile în ceea ce privește aspectul, eficiența și confortul, fiind o alternativă modernă la aparatele dentare clasice.
Dezvoltarea acestui sistem inovativ a fost posibilă datorită eforturilor inginerilor de la compania Ormco, care au ca obiectiv abordarea problemelor purtătorilor de aparate dentare clasice, precum estetica și igiena. Spark este preferat atât de adulți, cât și de adolescenți din întreaga lume, oferind rezultate remarcabile la un raport optim calitate – preț.

Cum funcționează gutierele Spark – aparat dentar inovativ?

Aparatul dentar Spark este format dintr-o succesiune/serie de gutiere realizate cu ajutorul tehnologiei TruGEN™️, dintr-un material rezistent și plăcut la purtat, care previne rănirea gingiilor, întrucât are margini rotunjite.

Acest dispozitiv ortodontic funcționează printr-un sistem digitalizat care se personalizează în urma unei scanări 3D a danturii și a setup-ului digital de tratament  În urma acestor proceduri inovative se realizează gutierele, iar pacientul are posibilitatea să vadă ce mișcări produc gutierele și cum va arata dantura la finalul tratamentului.

Avantajele aparatului dentar Spark®

Se poate îndepărta atunci când este necesar.

Spark (aparat dentar) este o metodă de tratament modernă.

Gutierele Spark sunt foarte discrete și trec neobservate, neafectând aspectul pacientului.

Durata tratamentului este mai mică față de alte soluții tradiționale.

Oferă libertate în ceea ce privește alimentația.

TruGEN™️, materialul din care este realizat, nu conține substanțe toxice.

Fiind personalizate, gutierele Spark se potrivesc perfect și nu inflamează gingia.

Igienizarea este facilă.

Vizitele la cabinet sunt rare.

Dezavantaje

Deși se poate considera că Spark (aparat dentar) este tratamentul ideal, se pot distinge și câteva dezavantaje, dar care sunt cu siguranță nesemnificative în comparație cu beneficiile.

  • Rezultatele depind de implicarea pacientului, căci gutierele trebuie purtate minim 21 de ore pe zi. Chiar și în cazul în care acesta uită să le poarte câteva zile, el trebuie să recupereze timpul pierdut.

Cui îi sunt recomandate gutierele Spark?

Spark Clear Aligner este un tratament potrivit pentru toți pacienții care își doresc un zâmbet perfect, obținut într-o perioadă scurtă de timp și într-un mod discret, care să nu le afecteze aspectul feței. Aparatul dentar Spark este, de asemenea, ideal pentru persoanele care locuiesc în altă țară sau, din diverse motive, nu pot merge la cabinetul stomatologic foarte des.

Indiferent de vârstă, pacienții pot beneficia de dispozitivul Spark. Aparatul dentar poate fi aplicat chiar și copiilor care au dinți de lapte sau cărora nu le-au erupt complet dinții permanenți, întrucât, gutierele direcționează dinții în poziția optimă.

Etapele tratamentului Spark – aparat dentar de ultimă generație

Consultația inițială – în acest prim pas, vei avea o discuție cu medicul ortodont, care îți va evalua starea danturii, dezvoltarea oaselor maxilare, activitatea mușchilor faciali și a articulatiilor temporo-mandibulare, folosind informațiile date de dosarul ortodontic (poze, radiografii, examinarea clinică) și  îți va recomanda tratamentul potrivit. În cadrul acestei discuții, vei primi toate informațiile necesare despre procedura de care urmează să beneficiezi. La Northo, în aceeași ședință se face și scanarea digitală a zâmbetului această procedură inovatoare ajută la crearea unui plan de tratament personalizat, perfect pentru dimensiunile și nevoile danturii tale. În funcție de rezultatele scanării, se vor realiza gutierele Spark (aparatul dentar).

 

Oferirea primului set de gutiere – în această etapă, specialistul se asigură că alignerele se potrivesc și îți va oferi indicațiile necesare.

Ce cazuri poate trata
aparatul dentar Spark?

01

Dinți înghesuiți

02

Ocluzie inversă

03

Ocluzie încrucișată

04

Dinți spațiați

05

Ocluzie deschisă

06

Supraacoperire/Ocluzie adâncă

Cât costă aparatul dentar Spark®?

Tratament ortodontic Spark ADVANCED (full)

4700 EURO

Tratament ortodontic Spark ADVANCED (partial)

2350 EURO

Tratament ortodontic Spark 20 (full)

4000 EURO

Tratament ortodontic Spark 20 (partial)

2000 EURO

Tratament ortodontic Spark 10 (full)

3700 EURO

Tratament ortodontic Spark 10 (partial)

1850 EURO

1. Cât de des trebuie să schimb gutierele Spark?

La fiecare două săptămâni, pacienții vor primi un set nou de alignere. Acestea sunt parte a planului de tratament și se potrivesc cu dinții care se deplasează în poziția corespunzătoare.

2. Cât durează tratamentul?

În medie, aparatul dentar Spark se poartă între 6 și 8 luni. Perioada potrivită pentru cazul tău specific va fi stabilită de ortodont.

3. Îmi pot scoate gutierele Spark la masă?

Printre beneficiile extraordinare ale acestui dispozitiv ortodontic se numără faptul că îți permite să îl dai jos în diferite momente. Astfel că, da, poți consuma alimente fără aparatul dentar Spark.

4. Există contraindicații ale tratamentului?

Parodontoza severă este o condiție medicală care amână posibilitatea de a purta aparatul până când afecțiunea nu este gestionată.

5. Este dureros tratamentul cu Spark? Aparatul dentar provoacă disconfort?

Este firesc să simți un ușor disconfort, însă care nu este continuu. Acesta este un semn că aparatul funcționează conform planului.

A avea grijă de dantura ta nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate și încredere în tine însuți. Clinica stomatologică Northo își dedică expertiza și pasiunea pentru a-ți oferi cele mai bune servicii, garantând un zâmbet de care să fii mândru. Nu mai sta pe gânduri și apelează la tratamentul cu aparat dentar Spark. Investește în zâmbetul tău, investește în tine! Contactează echipa Northo și fă primul pas spre un zâmbet mai frumos și mai sănătos!