Stomatologie copii București

Încă de la vârste fragede, vizitele la stomatolog sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți orale si generale, corespunzătoare. O consultație timpurie nu doar că ajută la identificarea și prevenirea problemelor dentare incipiente, dar și la crearea unui mediu familiar și plăcut în jurul îngrijirii orale. Astfel, cei mici învață despre importanța stomatologiei la copii și se pot adapta mai ușor la proceduri pe măsură ce cresc.

Conform Academiei Americane de Stomatologie Pediatrica, prima vizita la medicul stomatolog pediatru ar trebui sa fie facuta la cel mult 6 luni de la aparitia primilor dinti si nu mai tarziu de varsta de 1 an. Aceasta vizita are rolul de educare a parintilor cu privire la bunele practici orale si de  familiarizare a pacientilor cu instrumentele și tehnicile dentare îi încurajează să adopte o rutină sănătoasă de-a lungul vieții. Evitând anxietățile și temerile legate de dentistul pentru copii, prichindeii sunt mai puțin susceptibili să dezvolte afecțiuni dentare grave sau să amâne tratamentele necesare pe viitor.

Astfel, vizitele regulate la stomatolog pentru copii începând cu vârste fragede reprezintă temelia unei vieți cu o sănătate orală impecabilă si le asigura o dezvoltare armonioasă. Dinții sănătoși favorizează o masticație corectă și o creștere echilibrată a oaselor feței, precum și o dinamică eficientă a mușchilor masticatori și faciali.

Ce probleme dentare pot apărea în copilărie?

  • Cariile dentare si complicațiile acestora – acestea sunt cele mai frecvente probleme stomatologice în rândul copiilor, ducând la pierderea orelor de școală și la disconfort major. Consumul ridicat de zahăr, băuturi carbogazoase și o igienă orală inadecvată pot duce la dezvoltarea cariilor.
  • Malocluzia sau ocluzia incorectă – dinții care nu se potrivesc corect pot cauza probleme în vorbire și masticație și influențează negativ creșterea și dezvoltarea copilului.
  • Înghesuirea dinților – acest lucru poate fi cauzat de pierderea prematură a dinților de lapte sau de un maxilar prea mic pentru a se potrivi tuturor dinților permanenți. Respirația exclusiv nazală și absența obiceiurilor vicioase ajută dezvoltarea corespunzătoare a oaselor feței.
  • Sugerea degetului sau a suzetei, interpunerea obiectelor între arcade etc.– sunt obiceiuri care pot influența alinierea dinților și dezvoltarea oaselor feței, precum și forma arcadelor dentare.
  • Traumatisme dentare – căzăturile sau accidentele sunt comune în copilărie și pot duce la fracturarea, deplasarea sau chiar pierderea unor dinți. Dinții nealiniați, înclinați prea mult în față, sunt un risc crescut de traumă. Unu din 3 copii care prezintă o astfel de problemă își sparge dinții.
  • Probleme cu dinții de lapte – chiar dacă sunt temporari, dinții de lapte au un rol esențial în dezvoltarea copilului, asigurând o masticație eficientă și dezvoltarea feței copilului, cu o influență majoră asupra posturii corpului. Necroza pulpară sau abscesele pot apărea din cauza cariilor netratate și duc la infecții la nivelul oaselor feței.

 

Apelează și tu la un dentist pentru copii profesionist din echipa noastră!

Tratamente de stomatologie copii – București, Northo

Tratamentele efectuate de dentistul pentru copii sunt concepute pentru a aborda problemele specifice acestei categorii de vârstă și pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a dinților și maxilarelor. Printre cele mai  frecvente proceduri de stomatologie pediatrică (copii) se numără:

  • Obturații (plombe) – folosite pentru tratarea cariilor dentare.
  • Sigilări – pentru a preveni cariile, stomatologul pentru copii aplică un material de sigilare pe suprafața masticatorie a dinților, în special pe molari și premolari.
  • Ortodonție – aparatul dentar pentru copii poate fi recomandat pentru corectarea malocluziilor sau a înghesuirii dinților.
  • Tratamente endodontice pentru dinții de lapte – necesare când infecția sau caria a afectat pulpa dintelui.
  • Extracții – în unele cazuri, poate fi necesară extracția unui dinte de lapte pentru a face loc erupției corecte a unui dinte permanent.
  • Menținătoare de spațiu – dacă un dinte de lapte este pierdut prematur, specialistul în stomatologie pentru copii (București, Northo) poate recomanda un dispozitiv pentru a menține locul pentru dinte până când dintele permanent va erupe.
  • Profilaxie și curățare – un tratament de stomatologie pediatrică bazat pe eliminarea tartrului și a placii bacteriene.

Semnele care indică nevoia unei vizite în clinica de stomatologie pentru copii

  • Durere dentară;
  • Sensibilitate la rece sau cald;
  • Gingii roșii, umflate sau sângerânde;
  • Respirație urât mirositoare;
  • Dinți sparți sau fracturați;
  • Dificultăți la mestecat sau la înghițire.

Ori de câte ori micuțul tău are o problemă dentară, nu ezita să îl aduci la Northo. Aici, un dentist pentru copii profesionist îl va trata cu grijă, astflel încât vizitele la clinica de stomatologie pentru copii din București să devină o plăcere. Tehnologia de ultimă generație ne permite să efectuăm proceduri eficiente și nedureroase, pentru ca prichindelul să nu aibă motive de teamă. Programează acum o consultație pentru intervenții de stomatologie pediatrică (dentist copii)!

Prețuri

Consultatie Medic Stomatolog Pediatru

300 RON

Igienizare clasica

400 RON

Sigilare dinte permanent

350 RON

Fluorizare varnish

200 RON

Extractie dinte mobil

250 RON

Control Periodic (la 3/6luni)

150 RON