Aparatul dentar doare? Afla ce spun specialistii despre acest mit popular!

Aparatul dentar este o solutie eficienta pentru corectarea problemelor de aliniere a dintilor si a muscaturii, dar, in ciuda beneficiilor sale evidente, exista un mit persistent care circula printre cei care se gandesc sa isi imbunatateasca zambetul, acela conform caruia aparatul dentar doare.

Acest mit a generat uneori ingrijorari nejustificate si neincredere in randul celor care ar putea beneficia de aceasta procedura ortodontica. De aceea, iti vom prezenta adevarul din spatele acestui mit si vei afla ce spun cu adevarat specialistii despre disconfortul asociat cu purtarea unui aparat dentar.

Aparatul dentar doare?

Un aspect important de luat in considerare este ca fiecare persoana este unica si reactioneaza diferit la purtarea unui aparat dentar. Cu toate acestea, majoritatea pacientilor experimenteaza un disconfort initial dupa ce aparatul a fost instalat.

Acest disconfort poate fi cauzat de presiunea exercitata asupra dintilor pentru a-i muta in pozitii corecte sau de iritarea obrajilor sau a limbii datorita prezentei aparatului in gura. Cu toate acestea, este important sa stii ca acest disconfort este de obicei temporar si se atenueaza pe parcursul timpului. Multi pacienti se adapteaza rapid la senzatia de a purta un aparat dentar si nu mai resimt disconfort dupa primele saptamani.

In plus, daca apelezi la metode moderne de tratament, precum aparatele Invisalign sau Spark, poti uita definitiv de disconfort. Datorita materialelor de inalta calitate din care sunt confectionate, dar si datorita lipsei braketilor, te poti bucura de un tratament cu aparat dentar extrem de confortabil, care nu iti afecteaza calitatea vietii de zi cu zi.

Producatorii acestor dispozitive ortodontice s-au gandit la toate nevoile pacientilor atunci cand au creat aparatele dentare, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji pentru disconfort, si, cu atat mai mult, pentru durere.

aparatul dentar doare

Cum poti gestiona disconfortul asociat cu un aparat dentar?

Exista cateva sfaturi utile pe care le poti urma pentru a gestiona un eventual disconfort asociat cu un aparat dentar:

Foloseste analgezice usoare. Daca simti durere sau disconfort dupa instalarea aparatului dentar, poti lua analgezice usoare, cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul, conform recomandarilor medicului tau.

Foloseste ceara ortodontica.
Ceara ortodontica este un produs care poate fi aplicat pe marginile aparatului pentru a preveni iritarea obrajilor si a limbii. O poti solicita de la ortodontul tau sau poti gasi acest produs in farmacii.

Urmeaza instructiunile ortodontului.
Este esential sa urmezi cu strictete instructiunile date de medicul tau cu privire la ingrijirea aparatului dentar si la ajustarile periodice necesare. Acest lucru va contribui la minimizarea disconfortului si la obtinerea rezultatelor dorite intr-un timp mai scurt.

Aparatele dentare, cu precadere cele traditionale, pot provoca un mic disconfort initial, insa acesta este de obicei temporar si usor de gestionat. Este important sa iti amintesti ca beneficiile pe termen lung ale corectarii alinierii dintilor si a muscaturii depasesc cu mult acest impediment initial.

Daca te ingrijorezi cu privire la purtarea unui aparat dentar, nu ezita sa discuti cu ortodontul tau, care iti poate oferi informatii si sfaturi personalizate pentru a face experienta cat mai confortabila posibil. Aparatul dentar este o investitie in sanatatea si frumusetea zambetului tau, iar disconfortul temporar merita efortul pentru a obtine un zambet stralucitor si sanatos.

Aparate dentare în clinica de stomatologie București - Northo

Aparat dentar Invisalign®

Aparat dentar Invisalign®

Cel mai performant aparat dentar invizibil din lume. Gutiere transparente, realizate în SUA cu ajutorul unui soft. Invisalign® este 100% personalizat, confortabil, fără restricții alimentare și aproape imposibil de observat.
Aparat dentar Spark®

Aparat dentar Spark®

Aparatul dentar Spark Clear Aligners, produs de compania americană Ormco - lider de piață în ortodonție la nivel mondial - este unul dintre cele mai avansate sisteme de îndreptare a dinților prin gutiere transparente și detașabile.
Aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic

Aparatul fix ceramic funcționează pe aceleași principii ca un dispozitiv ortodontic tradițional din metal, cu diferența că este construit din materiale ceramice, oferind un avantaj estetic.
Aparat dentar fix

Aparat dentar fix

Zâmbetul este primul lucru pe care oamenii îl observă la tine. Este cartea ta de vizită, expresia fericirii tale, astfel că, îți dorești ca el să strălucească cât mai frumos.