Etapele unui tratament Northo
Consultație ortodontică
Primul pas include documentarea istoricului medical și dentar al pacientului, precum și examinarea directă. Medicul ortodont va recomanda un set de investigații, cum ar fi fotografii digitale de diagnostic, radiografii dentare și altele.
Plan de tratament ortodontic
După consultație, urmează evaluarea și explicarea tratamentului recomandat. Medicul prezintă opțiunile de tratament, durata acestora și costurile aferente fiecărei opțiuni, precum și modalitățile de plată.
Pregătire tratament
Pregătirea pentru aparatul dentar presupune câteva proceduri profilactice, care au în sine un efect benefic: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare. Medicul ortodont se asigură că dinții tăi sunt curați și sănătoși înainte de începerea tratamentului. În această etapă, ortodontul folosește imagistica 3D și radiografiile. Este posibil să fie necesară o amprentare digitală a cavității orale. Aceasta este o procedură nedureroasă, care durează doar câteva minute și se realizează cu ajutorul scanner-ului 3D. De asemenea, după caz, pot fi plasate distanțiere între dinți pentru a face loc benzilor ortodontice.
Aplicare aparat dentar
Înainte de montarea aparatului dentar se face o igienizare a cavității bucale, apoi se face proba acestuia și se aplică pe dinți.
Consultații periodice
Această etapă este numită faza activă a tratamentului ortodontic. Ortodontul deplasează treptat, în mod activ, dinții în pozițiile lor ideale, iar pacientul va avea o serie de întâlniri de control, pentru a putea monitoriza progresul. Aceste programări au loc, de obicei, la fiecare 5-8 săptămâni, cu ajustări după cum este necesar. Perioada de timp poate varia, în funcție de severitatea cazului fiecărui pacient, dar este în medie de 12 -24 de luni.
Retenție
Odată ce ortodontul a obținut rezultatele dorite, aparatul dentar poate fi scos. Dar, indiferent de tipul de tratament si aparatul folosit, dinții vor tinde să revină la poziția initială. De aceea, după îndepărtarea aparatului dentar pacientul trebuie să poarte un aparat de contenție. Acesta este mult mai confortabil decat aparatul dentar și se poartă de regulă doar pe timpul nopții sau cum indică medicul, pentru o perioadă de timp ce variază de pacient la pacient.