Dr. Teodorina Secară: „Un ortodont te poate face cea mai bună versiune a ta oricând, nu ai un termen limită”

Dr. Teodorina Secară: „Un ortodont te poate face cea mai bună versiune a ta oricând, nu ai un termen limită”

Sănătatea danturii este foarte importantă nu numai pentru gură, ci și pentru întregul organism. Nu stăm bine la capitolul acesta în Europa, nu ocupăm un loc bun în ceea ce privește îngrijirea dinților (vezi detalii în caseta de la finalul interviului). 

Dr. Teodorina Secară a făcut mai întâi Facultatea de Filosofie la Cluj și, în timp ce era studentă, a lucrat ca jurnalist, șef fiindu-i Dragoș Stanca (azi- Think Digital). 

Specializarea sa este ortodonție, o specializare despre care se știu mai puține decât ar trebui. Dr. Teodorina Secară m-a făcut să o înțeleg. 

Ce este ortodonția? Cu ce ne ajută ea pe noi? De ce este ea legată?

De armonie. Ortodonția este un limbaj al bucurie, că oamenii zâmbesc la fel în toate limbile pământului. Iar pe noi ne odihnește armonia, simetria, frumusețea. Creierului îi este mai greu să se adapteze la excentricități, extravaganțe, contururi excesive. Nouă ne place simetria. Iar ortodonția asta face, pune în armonie oasele, cu mușchii și cu dinții. Pune în armonie fața. Se zice că ochii sunt oglinda sufletului, dar eu cred că zâmbetul este. Zâmbetul arată starea de sănătate a corpului, arată cât de bine îi este acestuia și cum ar trebui să avem grijă de el. E ca o carte de vizită.

Citește întregul articol aici.

Aparate dentare în clinica de stomatologie București - Northo

Aparat dentar Invisalign®

Aparat dentar Invisalign®

Cel mai performant aparat dentar invizibil din lume. Gutiere transparente, realizate în SUA cu ajutorul unui soft. Invisalign® este 100% personalizat, confortabil, fără restricții alimentare și aproape imposibil de observat.
Aparat dentar Spark®

Aparat dentar Spark®

Aparatul dentar Spark Clear Aligners, produs de compania americană Ormco - lider de piață în ortodonție la nivel mondial - este unul dintre cele mai avansate sisteme de îndreptare a dinților prin gutiere transparente și detașabile.
Aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic

Aparatul fix ceramic funcționează pe aceleași principii ca un dispozitiv ortodontic tradițional din metal, cu diferența că este construit din materiale ceramice, oferind un avantaj estetic.
Aparat dentar fix

Aparat dentar fix

Zâmbetul este primul lucru pe care oamenii îl observă la tine. Este cartea ta de vizită, expresia fericirii tale, astfel că, îți dorești ca el să strălucească cât mai frumos.